چگونه خارش گلو را درمان کنیم؟
در حالیکه خارش گلو میتواند از علائم اولیه عفونت باکتریایی یا ویروسی باشد، اما اغلب علامت آلرژیهایی مانند تب یونجه است. برای اطمینان از اینکه چه چیز باعث خارش گلوی شما شده است، به پزشک مراجعه کنید تا برای درمان آن کمک بگیرید. همچنین بسیاری از داروهای خانگی وجود دارند که در درمان خارش گلو، عملکرد خوبی نشان داده اند. اگر به درمان خانگی علاقهمند هستید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و سپس بر اساس توصیههای این متن عمل کنید.
بهترین روشهای خانگی برای درمان خارش گلو
۱. مایعات گرم بنوشید
اگر سرما خورده اید، اطمینان حاصل کنید که مایعات زیادی مصرف میکنید. زمانی که بیمار هستید، هیچ چیز بهتر از چای گرم و سوپ رقیق نیست. وقتی گلوی شما ملتهب و خشک است، نوشیدن نوشیدنیهای گرم، گلو را مرطوب و راحت نگاه میدارد. چای سیاه احتمالا اولین انتخاب شما خواهد بود، اما به چای سبز و سایر دمنوشها نیز یک فرصت بدهید تا خودی نشان دهند.
۲. آب نمک قرقره کنید
برای تسکین سریع خارش گلو، ۱۲۰ گرم آب گرم را با نصف قاشق چایخوری نمک ترکیب کنید. احتمالا قبلا از فواید آب نمک قرقره کردن شنیده اید و حتما هم فکر میکنید افسانهای بیش نیست! اما جواب میدهد و بسیاری روی این روش قسم میخورند!
۳. از دستگاه بخور استفاده کنید
یکی از چیزهایی که میتواند خارش گلو را بدتر کند، هوای خشک است. از یک دستگاه بخور استفاده کنید تا رطوبت محیط اطرافتان را بالا ببرید. در یک مطالعه، با استفاده از یک مرطوب کننده هوا، شدت درد و خارش گلو تا حد زیادی کاهش یافته است. اگر علائم دیگری مانند گرفتگی بینی یا سختی در تنفس را تجربه میکنید، سعی کنید روغنهای اسانس مانند اکالیپتوس به دستگاه اضافه کنید تا به از بین بردن مخاط بیش از حد در حلق و بینی شما کمک کند.
۴. عسل و روغن سیاه دانه
عسل برای کسانی که گیاهخوار هستند، مناسب نیست و برای کودکان زیر یک سال نیز خطرناک است. با این حال، عسل مزایای سلامتی بسیاری دارد. یک قاشق چایخوری عسل را به چای خود اضافه کنید، یا یک قاشق عسل را در دهان خود بگذارید تا درمان خارش گلو تسریع شود. در تحقیقات ثابت شده است که عسل به طرز قابل توجهی در بهبود سرفه در کودکان موثر بوده است.شما میتوانید عسل را با دو تا سه قطره روغن سیاه دانه ترکیب کنید و بعد میل نمایید. درست مانند دمنوشهای گیاهی، روغن سیاه دانه خاصیت ضد التهابی دارد و میتواند درد را تسکین دهد.
۵. غذای سرد
نوشیدن یا خوردن یک چیز سرد، به طرز عجیبی خارش گلو را بلافاصله متوقف میکند. به جای بستنی به سراغ یک میوه کامل و خنک بروید یا خودتان در خانه بستنی یخی با میوه تازه درست کنید تا خارش گلویتان خیلی زود تسکین یابد.
۶. دمنوشهای گیاهی
انواع زیادی از دمنوش های گیاهی هستند که برای درمان خارش گلو کارسازند. بابونه، اسطوخدوس، مریم گلی، زنجبیل، اکیناسیه (سرخارگل)، نعناع فلفلی، و چای ریشه شیرین بیان دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی هستند. نعناع فلفلی، به طور خاص، از طریق افزایش عملکرد ریه ها، به گرفتگی دستگاه تنفسی فوقانی و بینی بسیار کمک میکند. اگر نیاز به کمی شیرین کننده در دمنوشتان بود، از عسل یا میوه گیاه آقطی استفاده کنید. اگر هم با سیر مشکلی ندارید، چای سیر را حتما امتحان کنید.
۷. روغنهای اسانس: اسطوخدوس، اوکالیپتوس و مُر
مُر و اکالیپتوس برای درمان خارش گلو موثر هستند، اما آنها را به صورت دمنوش مصرف نکنید. با استفاده از یک دستگاه بخور، بخار آنها را استشمام کنید و یا مانند دهانشویه، آن را قرقره کنید. یک یا دوقطره از روغن اسطوخدوس، به طور خاص از گونهی Lavandula angustifolia، به زیر زبان یا روی گلوی خود بمالید تا درد حاصل از خشکی گلو تسکین یابد. مزهی آن قطعا مطلوبتان نخواهد بود و این تنها عارضه جانبی این درمان خانگی است.
۸. ادویه جات: فلفل قرمز، زردچوبه، زنجبیل و گل میخک
فلفل برای درمان خارش گلو، دور از ذهن است، اما با مصرف آن، پس از یک سوزش مختصر، با بی حس شدن آن را تسکین میدهد. برای این کار، یک قاشق غذاخوری فلفل را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید. کاملا محلول را هم بزنید. سپس سرتان را کاملا بالا بگیرید و یک جرعه بنوشید و خوب قرقره کنید. اگر مصرف فلفل اصلا به ذائقه تان خوش نیست، شاید این بهترین راه حل نباشد. زردچوبه و زنجبیل نیز هر دو گیاهانی درمانی در طول تاریخ بوده اند. آب زنجبیل، خارش گلو را کاهش میدهد. همچنین دم کردن زنجبیل همراه با چای میتواند کمک کننده باشد.زردچوبه، حاوی کورکومین، یک ماده آرامبخش است. شما میتوانید از زردچوبه نیز مانند فلفل برای درمان خارش گلو استفاده کنید. همچنین چای گل میخک، باعث کاهش التهاب گلو میشود و درد و ناراحتی ناشی از خارش گلو را کاهش میدهد.
۹. موم زنبور عسل
تحقیقات نشان میدهند که موم عسل، مزایای سلامتی زیادی دارد. مخصوصا برای افراد مبتلا به عفونت دستگاه تنفسی فوقانی. ممکن است ندانید، اما موم عسل از مواد گیاهی، بزاق زنبور و موم زنبور عسل ساخته شده است. این ترکیب، در برابر بسیاری از ذرات مضر، حتی ویروس آنفولانزا نیز مفید است. ۵ قطره موم را به یک قاشق آب اضافه کنید و بخورید.
۱۰. عسل و میوه اقطی
عسل با میوه آقطی، ترکیبی عالی است! تحقیقات نشان میدهند که میوه آقطی، در کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است و ممکن است طول مدت بیماری را کمتر کند. مقدار کمی شربت میوه اقطی را به عسل و چای اضافه کنید (یا به تنهایی میل کنید). اگر از میوه تازه آن استفاده میکنید، حتما قبل از مصرف، خوب آنها را بپزید چرا که میوه خام آن خوب نیست.درمان خارش گلو در خانه، بسته به علت مشکل میتواند متفاوت باشد. با این حال، برخی از روشها در بسیاری از موارد کارساز هستند. در ادامه میتوانید با روشهای درمان خارش گلو را با دارو نیز آشنا شوید.
درمان خارش گلو به روش دارویی
۱. قرص برای گلودرد
کپسول آموکسی سیلین
درصورتی که روشهای درمان خانگی کمکی نکند، ناگزیر باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما اگر تشخیص بدهد که گلودرد شما ناشی از عفونت است، احتمالا آنتی بیوتیکی به نام آموکسی سیلین، تجویز خواهد کرد که حتما با آن اشنا هستید. این آنتی بیوتیک برای درمان بسیاری از عفونتها، مثل عفونت گل، عفونت گوش میانی، سینوزیت، گلودرد استرپتوکوکی، پنومونی، عفونتهای پوستی، عفونتهای مجرای ادراری، بیماری لایم و عفونتهای کلامیدیایی و ... مفید است.آموکسی سیلین به صورت قرص، کپسول، شربت و حتی سوسپانسیون ارائه میشود و بجز درمان گلودرد، همانطور که گفته شد، در درمان بسیاری از عفونتها کمک میکند.
عوارض:
* تهوع
* استفراغ
* اسهال
* حساسیت
* تحریک پوست
* خستگی
* خشکی دهان و لب
* سردرد و سرگیجه
* درد در ناحیه شکم
قرص آسپرین
قرص آسپرین یک داروی ضدالتهاب غیر استروئیدی است که برای تسکین درد و التهاب تجویز میشود. این قرص مسکن، در کاهش تب نیز کمک میکند و همزمان ممکن است از لخته شدن خون جلوگیری کند و زخم گوارشی ایجاد کند. مصرف این دارو برای افراد کمتر از ۲۰ سال توصیه نمیشود.عوارض:
* اسهال، استفراغ و تهوع
* سرگیجه
* تحریک پوست
* نارسایی کلیه، کبد
* پریشانی
* وزوز گوش
* تشنج و افسردگی
* سرفه خونی
* مدفوع خونی
* مشکلات شنوایی
۲. شربت برای درمان خارش گلو
شربت اکسپکتورانت
حتما با این شربت آشنا هستید. شربت اکسپکتورانت، برای درمان سرفههای حاصل از سرماخوردگی، عفونت و حتی آلرژیک تجویز میشود. این دارو خلط را از بین میبرد، مانند آنتیهیستامین ضد حساسیت و ضد آبریزش است و ترشحات مخاطی را کاهش میدهد. توجه داشته باشید که قبل از مصرف این دارو تشخیص بیماری بسیار مهم است، چرا که مصرف آن ممکن است نشانههای بیماریهایی مانند تومورهای قفسه سینه و ریه را از بین ببرد.این شربت باید هر ۶ ساعت یک بار، بین ۵ تا ۱۰ سی سی مصرف شود.
این دارو، در صورت مصرف درست، عوارضی ندارد.
شربت پلارژین
این دارو، علاوه بر کاهش سرفه، در درمان سایر علائم سرماخوردگی نیز موثر است. شربت پلارژین هم شدت و هم دوره زمانی بیماری را کم میکند. از دیگر مزایای مصرف شربت پلارژین برای درمان خارش گلو، طعم خوب آن است که در نتیجه، این دارو را برای کودکان مناسب میکند. برای اینکه نتیجه کاملی از مصرف دارو دریافت کنید، حتما درمان را تا ۳ روز بعد از بهبود ادامه دهید.خوشبختانه این شربت، گیاهی است و عوارض خاصی ندارد.
منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}